Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Vazante
Lengte: 1u46/ Ned ondertiteld
Please release me / MOOOV
Tarief: MOOOV Filmfestival

zaterdag 28/04 21u15

Drama

Brazilië, 1821. Als slavenhouder en mijnbouwer Antonio terugkeert met een karavaan zwarte slaven naar zijn imposante landgoed in de Diamantinabergen, verneemt hij dat zijn vrouw en baby overleden zijn bij de bevalling. Op zijn uitgestrekte domein is hij nu alleen met zijn demente schoonmoeder en vele slaven. Verblind door verdriet hertrouwt hij met Beatriz, het 12-jarige nichtje van zijn vrouw. Terwijl zij slaapt, roept hij de slavin Felicia bij zich in bed.

De mijnbouw is in verval, de mijnen leveren bijna geen diamanten meer en de rusteloze Antonio vertrekt opnieuw op handelsexpeditie, zijn vrouw Beatriz alleen achterlatend bij de slaven. VAZANTE is een indrukwekkend historisch drama, gedraaid in een ruig en onherbergzaam berglandschap, met adembenemende zwart-wit breedbeeldfotografie.

Daniela Thomas regisseerde samen met Walter Salles verschillende films, zoals o.a. TERRA ESTRANGEIRA (1995) en LINHA DE PASSE (2008). Met VAZANTE maakt ze een imponerend solodebuut in een film die de historische onderdrukking van zwarte slaven en vrouwen door blanke mannen behandelt, wat nog altijd zijn stempel drukt op het Brazilië van vandaag.

Van een opmerkelijke visuele schoonheid.