Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

ElaN Filmavonden
DON’T CALL ME SON
maandag 10 april 20u30

Drama

Uit de reeks Please Release Me (onuitgegeven films in België) brengen we als 4e film Don’t call me son in een regie van ANNA MUYLAERT

BR 2016 | 82′ | NEDERLANDS ONDERTITELD

Acteurs:NAOMI NERO, DANIEL BOTELHO, DANIELA NEFUSSI

Pierre is 17 en zit midden in de puberteit. Hij speelt in een band, mag dankzij zijn knappe, androgyne uiterlijk niet klagen over belangstelling van zowel meisjes als jongens, en experimenteert met make-up en het dragen van vrouwenkleding.

Als Pierre erachter komt dat moeder Aracy hem uit een ziekenhuis gestolen had toen hij nog een pasgeboren baby was, verandert zijn leven drastisch. Zij verdwijnt in de gevangenis, hij gaat wonen bij zijn traditionele, biologische ouders Gloria en Mattheus, die hem zijn geboortenaam Felipe teruggeven en niet zijn niet erg happig op zijn ge-experimenteer met make-up en vrouwenkleren? Pierre is allesbehalve enthousiast over zijn nieuwe leefsituatie en is dan ook niet van plan zich daar zomaar aan toe te geven.

Net zoals in haar vorige film “Que Horas Ela Volta” speelt de moederfiguur een centrale rol, maar dit coming of age verhaal is speelser, gedurfder, een sexueel getinte zoektocht naar identiteit.

Op het Berlin International Film Festival Don’t Call me Son de Männer Magazine Readers’ Jury Award.

In samenwerking met: