Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

De Patrick
Vlaams gesproken
lengte: 1u37 / standaard tarief

Drama humor

en film van Tim Mielants (Peaky Blinders, Legion, The Terror) Met o.a Kevin Janssens, Bouli Lanners, Josse De Pauw, Katelijne Damen, Jan Bijvoet, Janne Desmet, Tine Van den Wyngaert, Frank Vercruyssen, Ariane Van Vliet, Hannah Hoekstra, Louis Van der Wael, Pierre Bokma en Jemaine Clement. Patrick woont samen met zijn ouders op een naturistencamping. Wanneer zijn vader sterft, krijgt hij de leiding over de camping. Maar Patrick heeft andere zorgen: hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. Hoe langer hoe meer wordt zijn obsessie een zoektocht naar zichzelf. ‘De Patrick’ is een tragikomedie over de eigenaardigheden van de mens, over loslaten en blij zijn met wie je bent.

★ ★ ★ ★ Knack Focus – “Een zelfverzekerd, geestig en eigenzinnig debuut waar vlees aan zit. Véél vlees.”
★ ★ ★ ★ De Morgen – “Een heerlijk aparte adamskostuumfilm over rouw en de zin van het leven, vol visuele humor en Belgische tragiek. Veel origineler dan De Patrick vind je ze niet in Vlaanderen.”
★ ★ ★ ★ Metro – “Een film als ‘De Patrick’, die moedwillig weigert om in een handig vakje te gaan zitten, verdient daarom alleen al applaus.
★ ★ ★ ½ Humo – “Kevin Janssens is Retegoed. En dat is de blote waarheid.”
★ ★ ★ De Standaard – Een prettig bevreemdend filmdebuut. Kevin Janssens bewijst ten overvloede hoe hij een film kan dragen.”