Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Das Schweigende
Klassenzimmer lengte: 1u51
Duitse ondertitels! / Ticket: €6,50

Drama

1956, Berlijn is opgesplitst, maar de muur is nog niet gebouwd. Kurt en Theo, twee Oost-Duitse scholieren glippen binnen in een bioscoop in West-Berlijn. Hier zien ze schokkende nieuwsbeelden over het Hongaarse studentenprotest tegen het communistische regime. Op school willen ze een gebaar maken uit solidariteit met de gevallen slachtoffers. Ze overtuigen hun klasgenoten om een minuut stilte te houden tijdens een les. Een kleine daad met grote gevolgen. Want het ministerie van Onderwijs beschouwt dit als een contrarevolutionaire daad en eist de namen van de initiatiefnemers.

“Een degelijk verfilmde geschiedenisles.” ★★★ – de Volkskrant

“Een boeiende geschiedenisles, verpakt als spannend psychologisch drama.” ★★★★ – VPRO

“Das Schweigende Klassenzimmer past naadloos in het rijtje titels waarmee onze oosterburen hun verleden proberen te verwerken.” ★★★★1/2 – Filmtotaal

“Een film die aanzet om in de geschiedenisboeken te duiken.” ★★★ – NRC

Subtitles Club – Leer bij vanuit je bioscoopzetel.

Een avondje cinema is een leuke en efficiënte manier om je vreemde talen bij te schaven. Daarom brengen we ook dit jaar de ‘Subtitles Club’!

Van september tem april vertonen we in The Roxy Theatre beurtelings een Franse, Engelse en Duitse film. Alle films worden gesproken én ondertiteld in de taal in kwestie.

Plaats van afspraak: Pieter Vanhoudtstraat 39 in Koersel-Beringen.

Iedereen welkom

De ‘Subtitles Club’ is in eerste instantie bedoeld voor taalcursisten. Maar iedereen is welkom: van docenten over taalliefhebbers tot filmfans. Komedies, drama’s, biopics, … alle genres komen aan bod!

Kijk, geniet … en leer bij

Een ticket kost €6,50.

Zak dus af naar The Roxy Theatre, vlei je neer in een knusse bioscoopzetel en geniet van de film. Als je de zaal verlaat, heb je een geweldige filmervaring achter de rug en heb je een dosis extra talenkennis in uw achterzak. Wie zei er dat leren saai is?

Hopelijk tot dan!

TheRoxyTheatre