Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Call me by your name
2e week / Lengte: 2u12
Tarief: Lange film

Drama Romantiek

In de hete zomer van 1983 logeert de zeventienjarige Elio bij zijn vader aan de zonovergoten Italiaanse Riviera. Hij spendeert er zijn dagen aanvankelijk met luilekkeren in de zon en flirten met het Franse meisje Marzia. Totdat Oliver, de zelfzekere, arrogante Amerikaan, arriveert. De zomer mondt plots uit in een plagerige liefdesdans.

Wanneer hij zijn slaapkamer moet afstaan aan de knappe Oliver (Armie Hammer), de assistent van zijn vader, lokt dit initieel irritatie uit bij Elio (Timothée Chalamet). De blonde jongeman met het lichaam van een Grieks sculptuur zet echter meteen alle harten in vuur en vlam. En ook Elio voelt zich naarmate de zomer vordert sterk aangetrokken tot de eigenzinnige Oliver – al weet hij met zijn eigen libido en lichaam geen blijf. Ze brengen steeds meer tijd in elkaars gezelschap door.

‘Call Me By Your Name’ is een ontroerend coming-of-ageverhaal over eerste liefde en seksueel ontwaken, met uitmuntende vertolkingen van Chalamet en Hammer, een verrukkelijke cinematografie van de Thaise cameraman Sayombhu Mukdeeprom (Arabian Nights, Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives) en een exquise soundtrack met onder andere songs van Sufjan Stevens.

Een film die brandt als de Italiaanse zon.