Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Burning
lengte: 2u28
Cannes 2018
maandag 1 okt 20u30

Drama Thriller

Regie: Lee Chang-dong

met

Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Yun
Zuid-Korea — 148 min.

Jong-soo werkt parttime als bezorger in Seoul, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag treft hij Haemi die hij nog kent uit zijn oude buurt. Zij vraagt hem tijdens haar vakantie in Afrika op haar kat te passen. Wanneer Hae-mi terugkeert, stelt ze Jong-soo voor aan Ben. De mysterieuze jongen die ze in Afrika heeft ontmoet, blijkt een duistere hobby te hebben.

En dan nog die prachtige titel. Die verbeeldt Haemi’s verlangen om echt te leven, Jongsu’s door liefdesverdriet en onmacht aangevuurde woede, maar ook de brandende sensatie waarmee je als kijker achterblijft: dat zeldzame, warme gevoel dat je net een klein meesterwerkje hebt gezien.

De Morgen ★★★★★

Een beklemmende koortsdroom van een film die je hart, je ziel en je verstand langzaam maar zeker doet ontvlammen, en nog lang na de eindcredits blijft smeulen.

Knack Focus ★★★★★

Burning is een mysterieuze thriller die langzaam bedwelmt met een sfeertje dat niet zomaar van je valt af te schudden.

De Standaard ★★★★

En zo nu en dan lijken de randen van het scherm magisch op te lichten zoals wanneer Haemi in het schijnsel van de zonsondergang begint te dansen op iets van Miles David terwijl de camera rond haar zweeft. Het is een scène die zal terugkeren in onze dromen.

Humo ★★★1/2