Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

BORG vs McENROE
avant-première
di 17 okt 20u00

Avontuur Drama

Met Film Fest Gent On Tour brengen we een avant-première van een markante film naar een bioscoop of cultureel centrum bij jou in de buurt. Voor deze editie werd gekozen voor ‘Borg/McEnroe’ van Janus Metz Pedersen.

Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg (Sverrir Gudnason), nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe (Shia LaBeouf). De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.

De vertoning wordt op alle locaties voorafgegaan door een introductie waarin Patrick Duynslaegher (artistiek directeur Film Fest Gent) en een gast dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.