Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

BlacKkKlansman
lengte: 2u15
Cannes 2018 ‘GRAND PRIX’
maandag 24 september 20u30

Drama humor

BlacKkKlansman is de nieuwe film van regisseur Spike Lee , waarin het ongelooflijke en waargebeurde verhaal verteld wordt van Ron Stallworth, een Afro-Amerikaanse agent die begin jaren zeventig de KKK infiltreert. Daarbij rekruteert hij al snel een ervaren blanke collega, Flip Zimmerman. Samen proberen ze de extremistische haatgroep te ontmantelen, net op het moment deze organisatie haar imago probeert op te kalefateren om de macht te grijpen.

‘BLACKkKLANSMAN’ ging in première op het filmfestival van Cannes en kreeg 10 min lang een staande ovatie. Spike Lee mocht de Grote Prijs van de Jury in ontvangst nemen. Het was dan ook lang geleden dat de cultregisseur van onder meer ‘25th Hour’, ‘Jungle Fever’, ‘Malcolm X’, ‘Do The Right Thing’ ons nog eens trakteerde op een kritische, cultuurgevoelige film op niveau. Met deze laatste worp toont hij dat hij nog steeds een prominente en belangrijke stem is voor zwart Amerika.