Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

BALLON
Duits met Duitse ondertitels!
lengte: 1u45 / Ticket: €6,50

Avontuur Drama Thriller

Subtitles Club – Leer bij vanuit je bioscoopzetel.

Een avondje cinema is een leuke en efficiënte manier om je vreemde talen bij te schaven. Daarom brengen we ook dit jaar de ‘Subtitles Club’! Eén vrijdag per maand vertonen we beurtelings een Franse, Engelse en Duitse film.  Alle films worden gesproken én ondertiteld in de taal in kwestie.

Een ticket kost €6,50.

Kijk, geniet … en leer bij

Op vrijdag 29 november om 19 u. vertonen we de Duits gesproken film ‘BALLON’ van Michael Bully Herbig.

Let op:  Duits gesproken met enkel Duitse ondertitels.

Fictiefilm / 2019 / 2:00 / Regie: Michael Bully Herbig / Cast: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross, Alicia von Rittberg, Thomas Kretschmann, Emily Kusche, e.a. / Duitsland / Gesproken taal: Duits, Engels

Zomer 1979. In het midden van de Koude Oorlog dromen twee Oost-Duitse families van een vlucht naar het Westen. Ze bedenken een onvoorstelbaar plan: zelf een luchtballon maken en hiermee de grens over vliegen, van de DDR naar het Westen. Vader Günter twijfelt, hij vreest dat de ballon te klein is voor hen allemaal. Wanneer de ballon gebouwd is, haakt hij af en gaat enkel de familie Strelzyk – met hun vieren – aan boord voor een levensgevaarlijk avontuur.

Commentaar:

Michael ‘Bully’ Herbig is een bekende naam binnen de Duitse comedy scene, gekend van radio en televisie. In 2000 bracht hij zijn eerste langspeler uit, de komedie Erkan & Stefan. Met Ballon trekt ‘Bully’ voor het eerst niet de kaart van komedie, maar avontuur met de verfilming van een ongelooflijk verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten.

Pers:

“Een slimme opbouw, sterke acteerprestaties, groeiruimte voor de personages en verrassend diepgaande dialogen aan beide kanten van de ‘goed-slecht-as’ houden je vast op het puntje van je stoel.” ★★★★ – De Morgen

“Een stevige brok geschiedenis.” – Focus Knack

“Een razend spannende publieksfilm die je zo meesleept.” ★★★ – De Standaard