Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

ASH IS THE PUREST WHITE

lengte: 2u17
MOOOV Filmfestival tarief

Drama Romantiek

2001, Datong, Shanxi, een grijze stad in het noordwesten van China. De mijn wordt er gesloten en Datong dreigt een spookstad te worden. Qiao is het liefje van Bin, de leider van de plaatselijke onderwereld die er het plaatselijk leven bestiert. Maar hun clan wordt belaagd door een groep jongeren die hen voortdurend uitdaagt. Als Bins auto tot staan wordt gebracht door een bende jonge motorrijders en hij zwaar wordt toegetakeld, komt Qiao tussenbeiden met een pistool. Ze wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar wegens illegaal wapenbezit. Als ze vrijkomt, gaat ze op zoek naar Bin in de regio aan de Yangste rivier, waar de Drieklovendam zijn voltooiing nadert. Ze begint aan een lange zoektocht.
Opnieuw toont Jia Zhangke, als topchroniqueur van het hedendaagse China, hoe de economische veranderingen het land tot op het bot corrumperen. Is ware liefde hier nog mogelijk?
Bij momenten lijk de film een synthese van zijn vroegere films, maar voor wie het werk niet kent is dit zeker een geweldige kennismaking met de wellicht belangrijkste regisseur op dit moment.