Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Anyway the wind blows
lengte: 2u07
€4,99

Drama

Antwerpen, ergens begin juni. Een broeierig vrijdag dromen acht mensen van een ander leven. Er is wind en muziek, politie en paranoia, roddel en ruzie. Maar ook een oud virus, een verdwaalde frisbee, een dood paard en, dolend door de stad, een raadselachtige figuur genaamd Windman. Hij voelt de pijn van iedereen maar slaagt er niet in zichzelf te helpen. Wanneer de zomerzon plaats maakt voor het felle maanlicht, kruisen de wegen van de personages elkaar op een wild feest.

Toen dEUS-leadzanger Tom Barman zichzelf niet meer herkende in Vlaamse en Amerikaanse film, besloot hij er zelf één te maken. Any Way the Wind Blows is een film die stottert, weinig uitlegt, veel weglaat, doet lachen en ontroeren. Een film over hoe mensen naar elkaar kijken. Natali Broods en Matthias Schoenaerts bevestigen als jong, aanstormend talent.

“Tom Barmans eerste filmproeve wordt vooral gedreven door gulzig cinematografisch genot. Van bij de meeslepende openingsmontage, knalt Barmans filmische flair van het doek.” – ★★★★ (Knack Focus)

Soundtrack met muziek van Herbie Hancock, Squarepusher, Queens of the Stone Age, Charles Mingus, Yazoo, Magnus en vele anderen.

Originele versie uit 2003, gerestaureerd door het Koninklijk Belgisch filmarchief.

 

Enkele fragmenten:

Huur hier deze film