Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

AN ELEPHANT SITTING STILL
lengte: 3u50
MOOOV Filmfestival tarief

Drama

De dageraad breekt aan in een troosteloze, grijze industriestad in het noorden van China. Tot zonsondergang volgen we vier personages wiens levens elkaar zullen kruisen. Er is Yu Cheng, een jonge boef die op zoek gaat naar de 16-jarige Wei Bu die per ongeluk zijn broer levensgevaarlijk verwondde. Daarnaast hebben we de 60-jarige Wang Jin die vreest dat hij door zijn familie in een home zal gestopt worden. En dan hebben we nog Huang Ling, klasgenote van Wei Bu, die een relatie heeft met een directielid van school. De titel verwijst naar een mythe: in het verre noorden van China zou er een olifant in een zoo zitten, die weigert te eten en te bewegen om zo alle leed van de wereld van zich af te laten glijden. Eén van de hoofdpersonages wil die olifant per se gaan bezoeken.

Een film van een uitzonderlijk hoog esthetisch niveau: lange takes, meesterlijk gebruik van scherpte-diepte, gedempt kleurenpalet, heel mooie soundtrack. Dit alles zorgt voor een melancholische sfeer en voor emotionele diepgang. De jonge regisseur pleegde zelfmoord net nadat de film klaar was.

Zelden was een debuut zo ambitieus en volmaakt als het magistrale AN ELEPHANT SITTING STILL. (GIOVANNI MARCHINI CAMIA – SIGHT & SOUND)

 • Talen
  Mandarijns
 • Ondertiteling
  Nederlands
 • Land(en)
  China
 • Regisseur

  Bo Hu

 • Duur van de film
  230 min