Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

ElaN Filmavonden
American Honey
maandag 17 april 20u30

Drama

Om haar ellendige thuissituatie te ontvluchten sluit de 18-jarige Star zich aan bij een groep jongeren die het Middenwesten van Amerika doorkruist en de kost verdient met het verkopen van tijdschriftabonnementen. De groep vrijbuiters deinst niet terug voor een leugentje om bestwil, ze verleiden klanten met het smoesje dat ze hun studies moeten afbetalen en bewegen zich in de schemerzone van de criminaliteit. Star vindt al snel haar draai in het vluchtige leven onderweg, de wilde nachten en het momentane geluk. Star kan het goed vinden met de charismatische Jake, maar dat is niet naar de zin van Krystal, de leidster van de groep.

Commentaar:

American Honey, de eerste film die de Britse cineaste Andrea Arnold (Fish Tank en WASP, voor de kortfilmliefhebbers) draaide buiten het Verenigd Koninkrijk, past met haar portrettering van een losgeslagen, zoekende generatie in het rijtje van Spring Breakers (Harmony Korine) of Elephant (Gus Van Sant). De cameravoering is elegant, het tempo ligt hoog en de muziek is opzwepend. De debuterende Sasha Lane schittert als ‘Star’ naast Shia LaBeouf, die een van zijn beste rollen speelt in jaren. American Honey won de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes.

 

(Born: CinemaZ)