Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

All of Us
lengte: 1u42 / 3e week
standaard tarief

Drama humor

All Of Us – Willem Wallyn – Belgium 2019 (Lumière)

Het is alweer twintig jaar geleden dat Willem Wallyn’s langspeeldebuut ‘Film 1’ uitkwam, een ingenieuze thriller over de Agusta-affaire. Sindsdien stond hij als scenarist aan het roer van gesmaakte tv-reeksen als ‘Zone Stad’, ‘Aspe’ en ‘De 16’. En kijk, nu heeft Wallyn een opvolger klaar over een thema dat hem maar niet losliet: de dood.

In ‘All of us’ komen terminale patiënten samen in een zelfhulpgroep, onder de hoede van de onervaren therapeute Els (Barbara Sarafian). Een van haar patiënten is Cathy (Maaike Neuville), een huisvrouw die het slechte nieuws van haar nakende dood koste wat het kost geheim wil houden voor haar familie. De zorg voor haar gezin wil ze toevertrouwen aan haar zus, die daar zelf niet zo gediend mee is.

Joke Devynck, Jan Hammenecker, Bruno Vanden Broecke, Ella Leyers, Gilles de Schryver, Delphine Bafort en Wim Opbrouck vervolledigen de cast samen met nieuwkomers Janelle Vanes en Anne-Laure Vandeputte.

(bron: Film Fest Gent)