Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

A Ciambra
Film Fest Gent On Tour #9
dinsdag 20 feb 20u00
standaard tarief

Drama

Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer ‘Film Fest Gent On Tour’ programmeren ze de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidkaart.

A Ciambra‘, de Italiaanse Oscarinzending, speelt zich af in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Daar woont de familie Amato, vier generaties op elkaar gepakt in een gammel huis. Kleine criminaliteit zoals inbraken en autodiefstal zorgen voor brood op de plank. Daarbij is het voortdurend uitkijken de plaatselijke maffia niet voor de voeten te lopen. Als de vader en oudste zoon worden gearresteerd, voelt de 14-jarige Pio zich de man in huis. Hij wil graag tonen dat hij al voor vol kan worden aanzien en gaat op eigen houtje het dievenpad op. De enige bij wie hij terecht kan voor hulp is de sympathieke Ayiva, die voor Pio een soort tweede vader is geworden. Pio zal echter ondervinden dat een echte man worden ook inhoudt dat hij keuzes moet maken en dat de familie daarbij het sterkste aan hem trekt.

Op het Film Fest Gent 2017 werd de Italiaanse film A CIAMBRA,geproduceerd door niemand minder dan Martin Scorsese, bekroond met de Georges Delerue Prijs voor Beste Muziek van componist Dan Romer. Eerder won de film al het Europa Cinemas Label voor Beste Europese Film in de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes 2017. De tweede langspeelfilm van Jonas Carpignano (na het eveneens veelbekroonde ‘Mediterranea’) was bovendien de Italiaanse inzending voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film 2018.