Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Blue my mind
Please Release Me selectie
lengte: 1u30 / standaard tarief

Drama Thriller

Blue My Mind
Lisa Brühlmann
2017 / 97′
Zwitserland
Zwitsers-Duits gesproken / Nederlands ondertiteld
Met o.a. Luna Wedler, Zoë Pastelle Holthuizen, Regula Grauwiller.

De vijftienjarige Mia is net verhuisd naar een nieuwe stad en moet naar een nieuwe school. Daar vindt ze aansluiting bij Gianna en haar coole vrienden. Toch voelt Mia dat ze anders is. Wanneer ze voor de eerste keer ongesteld wordt, verandert haar lichaam op een ongewone manier. Een ingrijpend en niet te stoppen proces dat gepaard gaat met eetbuien, hallucinaties en vreemde dromen over water. Een doktersbezoek biedt geen oplossing.

Het lijkt de laatste jaren wel een subgenre: de combinatie van (vrouwelijke) coming-of-age met horror (Thelma, It Follows, Grave…). De Zwitserse Lisa Brühlmann voegt hier als jonge debutante een melancholische, donkere parel aan toe. De tienercast wordt aangevoerd door de geweldige Luna Wedler, die erin slaagt mededogen op te roepen voor het hoofdpersonage ondanks haar destructieve, soms onbegrijpelijke en schokkend gewelddadige gedrag. Een inktzwarte – of moeten we zeggen inktblauwe – kijk op ontluikende seksualiteit en vriendschap.

 

i.s.m. Buda Kortrijk, KASKcinema, Cinema Zed, Cinema Zuid en Focus Knack