Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

CLIMAX
3e week / lengte: 1u30
standaard tarief

Drama Muziek

In Cannes won Gaspar Noë de Art Cinema-prijs met zijn nieuwe langspeler Climax.

De film volgt een groep danseressen die onwetend met lsd aangelengde sangria drinken, waarna hun feestje ontaardt in een nachtmerrie.

Als er één hedendaagse regisseur als een enfant terrible omschreven mag worden – néén, Lars von Trier, af! – dan is het de Fransman Gaspar Noé, de bedenker van IrréversibleEnter the Void en Love. Het zijn stuk voor stuk films die niet wensen te behagen, maar de toeschouwer willen provoceren, tarten en/of een stomp in de maag verkopen. Het zijn ook cinematografische trips van een man die als geen ander het filmmedium tot in de puntjes beheerst. Dat geldt zeker voor Climax waarin Noé levenslustige, sprankelende dansscènes ensceneert (die hij zelf gefilmd heeft!) van jonge performers, waarna de uitgelaten sfeer degenereert als een door drugs uitgelokte bad trip, een sinistere reis naar het einde van de nacht. Opvallend: voor het eerst sinds lang kreeg Noé in Cannes voornamelijk lovende recensies. Climax heeft er de hoofdprijs wegkaapt in de Quinzaine des réalisateurs. (Film Fest Gent)