Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

The Happy Prince / lengte: 1u45

Tarief: €6,00

Drama humor

Genoemd naar het gelijknamige sprookje van Oscar Wilde, is dit een deels in België opgenomen biopic over de laatste jaren van de Britse succesauteur. We volgen Wilde nadat hij de gevangenis Reading Goal verlaat en naar Parijs vertrekt. Rupert Everett speelt Wilde, in de bijrollen herkent u Colin Firth, Emily Watson en Tom Wilkinson.
Regie: Rupert Everett,
Cast: Rupert Everett, Colin Firth, Emily Watson, Colin Morgan, Tom Wilkinson,
Genre: Drama
Herkomst: Groot Brittannië
Geluid: Dolby Digital
Lengte: 105 min.
Jaar: 2018

 

VRT Ward Verrijcken ***

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/09/10/rupert-everett-oscar-wilde-postuum-gratie-verlenen-was-typisch/

Liefhebbers van Oscar Wilde gaan hier een vette kluif aan hebben.

 

HUMO Erik Stockman***

Het zag er lang naar uit dat de Britse acteur Rupert Everett de geschiedenis zou ingaan als de homoseksuele sidekick van Julia Roberts in ‘My Best Friend’s Wedding’. Tot nu : met ‘The Happy Prince’, zijn verfilming van de laatste, droeve levensmaanden van de geniale Ierse dichter en schrijver Oscar Wilde, beleeft Everett op 59-jarige leeftijd het gloriemoment waarvoor we ons hem zullen herinneren.

 

DE STANDAARD Jeroen Struys **

Een romantische koortsdroom van een film. Everetts film is meer dan een acteerprestatie : het is ook een stroom van flashbacks en zuippartijen in een visuele flair die de decadente estheet alle eer aandoet. Het gaat je duizelen van de lyriek in de dialogen.

 

DE TIJD Ruben Nollet ***

De merkwaardige mix van diepe tristesse en onhoudbare levensvreugde is een van de troeven van de film, net als Everetts bovenmaatse hoofdvertolking. Dit is niet de Oscar Wilde die je kent. Daarom alleen al is ‘The Happy Prince’ een belevenis.

 

FOCUS KNACK Dave Mestdach**

Everett, die zelf zijn homoseksualiteit nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, zet Wilde liefdevol neer als martelaar van de homozaak, maar ook als een bonafide bon vivant die zijn vrouw (Emily Watson), vertrouwensman (Colin Firth), minnaars én zichzelf tot zijn laatste, dronken snik beminde. De blinde passie en de decadente sfeer druipen er dan ook in deugddoend dikke geuten van af. Everett speelt de rol van zijn leven.