Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

20th century women
Lengte: 1u50
ma 20 maart 20u30

Drama

Californië 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn gescheiden moeder Dorothea in een groot pand waar ook verschillende huurders hun toevlucht hebben gevonden. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp – ook bij de opvoeding – krijgt ze van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die vormend zijn voor de gevoelige, slimme Jamie. De drie vrouwen vertellen Jamie elk op hun eigen manier over hun leven, hun ervaringen met mannen en vrouwen, de liefde en de vrijheid.

DE STANDAARD Steven De Foer *****

Een topcast onder leiding van een fenomenale Annette Bening en een uit het leven gerukt scenario : 20TH CENTURY WOMEN is een bescheiden meesterwerk. Misschien wel de beste Amerikaanse film van het jaar.

 

DE MORGEN Robin Broos****

Tijdloos en alles vertellend.

 

HUMO ****

Amerikaanse schoonheid.

 

FOCUS KNACK Sam De Wilde ***

Een gevoelig portret van zijn moeder en van de late jaren ’70.

 

FILMMAGIE Ivo De Cock

Dit is rustig meanderende, emotionele en karaktergedreven cinema die via de fragiliteit van het geheugen peilt naar de kracht van authentiek mensen. 20TH CENTURY WOMEN is geen weepie maar wel een film die zorgt voor een brok in de keel en een warm gevoel.