Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Nieuw: SHROVE MOVIES

The Roxy Theatre en dienst jeugd & sport slaan de handen in elkaar om de betere jeugdfilm tot bij het jeugdig publiek te krijgen.
Een beetje in de trend van Ladies / Men’s Night en de ElaN filmavonden, vinden we het belangrijk dat ook onze jeugd een eigen filmavond kan beleven, met oog voor kwalitatieve prenten met een sterk verhaal.

Ticketprijs: € 8,00 inclusief consumptie t.w.v. € 3,00 Max. 4 KIA-cheques –

EIGHTH GRADE
DI 5 maart: 19.00 – 20.45 uur Eighth Grade
12j – 15j

De dertienjarige Kayla (Elsie Fisher) wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze naar High School gaat.
In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen.
In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is.

MID90S

DI 5 maart: 21.00 – 22.45 uur
16j – 18j

De dertienjarige Stevie groeit op in het L.A. van de jaren negentig.
Zijn alleenstaande moeder is veel weg, zijn gewelddadige broer kijkt nauwelijks naar hem om en ook op school heeft niemand aandacht voor hem. Wanneer hij een groep skateboarders ontmoet, doet hij alles om bij ze te horen en leert daarbij een aantal harde, maar belangrijke levenslessen. Een geweldige skatefilm van Jonah Hill, die naast de regie ook het scenario voor zijn rekening nam.