Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

ElaN Filmavonden blaast 15 kaarsjes uit

Op paasmaandag 2 april vierde ElaN Filmavonden met de vertoning van ‘Lady Bird’ zijn 15e verjaardag in The Roxy Theatre.

 

Sinds 2003 vertoont de filmclub, een spin-off van talenbedrijf ElaN Languages, in The Roxy Theatre elke maandagavond een kwaliteitsfilm. Met stijgend succes. “Tijdens onze eerste vertoning van de Belgische cultklassieker ‘C’est arrivé près de chez vous’ in 2003 kregen we 10 kijkers over de vloer”, herinnert Roxy-uitbater Ludo Vangenechten zich. “Vandaag hebben we gemiddeld 100 bezoekers.”

 

Het succes is onder meer te danken aan de programmatie. “We spelen kort op de bal. Met dank aan Ludo die nauwe contacten onderhoudt met de filmverdelers in ons land. Zo vertoonden we onlangs de Oscarwinnaar ‘The Shape of Water’ in avant-première. En ook ‘Three Billboards’ kon de Limburgse cinemabezoeker voor het eerst bij ons zien”, aldus Stijn Phlix van ElaN Filmavonden.

 

ElaN Filmavonden wil meer zijn dan een filmclub. “We bieden het publiek een complete filmervaring aan”, zegt Stijn Phlix. “Elke film wordt sowieso ingeleid door een kenner. Geregeld nodigen we Belgische regisseurs en acteurs uit om hun film voor te stellen. En achteraf is het altijd gezellig toeven in de Roxy-bar.”

 

De hoogtepunten van 15 jaar ElaN Filmavonden hebben we samengebald in dit filmpje!