Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Extra voorstellingen van KEDI op 20 augustus 16u15

 

De avant-première van KEDI op Wereld Kattendag was een succes. Extra vertoningen zijn er op zondag 20 aug om 16u15, voor iedereen een kleine attentie van Catisfactions.

Vooraf vertonen we de korte animatiefilm ‘Catherine’ van Brit Raes

KEDI: Sinds jaar en dag zwerven er meer dan 100.000 katten in de straten van Istanboel. Ze zijn een deel van het stadsbeeld geworden en dragen bij tot de magische sfeer ervan. De katten zijn van niemand en van iedereen, ze zijn wild noch tam. Toch hebben ze vaak een speciale band met één of meerdere mensen en brengen ze genegenheid en vreugde in hun leven.

Tegelijk houden de katten van Istanboel ‘hun’ mensen een spiegel voor en doen hen nadenken over de wereld en zichzelf op een manier dat niemand of niets anders dat kan.

Regisseur Ceyda Torun groeide op in Istanboel tussen de straatkatten. Haar familie verliet Turkije toen ze 11 was en belandde uiteindelijk in New York, waar geen straatkat te zien was. Voor haar debuutfilm ontwierp Torun een speciale camera waarmee ze op ‘kattenhoogte’ kon filmen, waardoor ‘Kedi’ heel wat unieke actiebeelden bevat en de katten echt personages worden. Niet zomaar een catfilm, maar een prachtig vormgegeven ode aan Istanboel, zijn katten én zijn inwoners.

Catherine: De kleine Catherine houdt van dieren. Maar boven alles houdt ze van haar eigen kat. Wanneer ze opgroeit, vindt ze niet zo makkelijk aansluiting bij andere mensen en blijft haar kat het centrum van haar leven. Zal ze uiteindelijk een gek oud kattenvrouwtje worden?

Prijzen: Prijs van de Kinderjury en de Professionele Jury voor Beste Film, Jeugdfilmfestival Vlaanderen, 2017; Beste Belgische Kortfilm, Anima Brussels, 2017; Best International Animation Short Film (PT), Best Female Director & Audience Award – Animakom (ES), 2016; Special Mention for lightness and humor – Animocje (PL), 2017; Persprijs/Le Prix de la Critique UPCB/UCC – Brussels Short Film Festival (BE), 2017; Audience Award – Womanimation! (US), 2017;
Prijs van de Scholenjury,Filem’on Internationaal Kinderfilmfestival Brussel, 2016; Audience Winner Animation for Kids Section, International Animation Film Festival Gda?sk (PL), 2016