Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

20 sept niet te missen filmconcert

Op woensdag 20 september verhuizen we naar de MUZE  in Zolder voor

We Stood Like Kings plays KOYAANISQATSI

De jonge, Belgische post-rockgroep ‘We Stood Like Kings’, ontsproten in 2011, zijn vooral bekend om hun live soundtracks bij stille lms. Na ‘Berlin 1927’ en USSR 1926’, twee zwart-wit stomme films hebben de neo-klassieke postrockers dit keer gekozen voor de cult lm ‘Koyaanisqatsi: life out of balance’ van Godfrey Reggio met muziek van Philip Glass. Er is geen gesproken tekst in de film en de vertraging en versnelling in beeld en muziek hebben een hypnotiserend effect. In de taal van de Hopi-indianen staat ‘Koyaanisqatsi’ voor ‘leven in gekte, leven in onrust, leven in onbalans, leven in desintegratie, een manier van leven die vraagt om een andere manier van leven’.

USA 1982. Koyaanisqatsi. Of de ambitieuze ontmoeting tussen de legendarische Amerikaanse cult film waarin de muziek van Philip Glass vervangen wordt door de intense, ontroerende, dromerige muziek van ‘We Stood Like Kings’. Gewapend met piano, gitaar, bas en drums gaan ze de uitdaging aan. Met of zonder film, de herfst ziet er alvast minder somber uit in 2017.

Tickets: €12 [kassa], €10 [vvk, -25, +60], €8 [abo, groep +10]

ONLINE VVK